Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J18o11s37e34f 63P36o80t41r

22. 1. 2015 23:17

Tak jsme opět na jedné internetové vlně, p. Balabán, p. Řezník....

Tentokrát bych vás pane Balabáne chtěl doplnit několika postřehy.

Katolická církev začala být pronásledována v českém prostoru už od vzniku 1. republiky, kdy se T.G: Masaryk  snažil vytvořit z konglomerátu národů Čechú, Slováků, Ukrajinců, Němců, Poláků, Maďarů jednotný národ pod praporem protestantismu, Unitářů, s akcentem na Husitské hnutí. Jak všichni víme skončilo to tragicky, ale politika 1. republiky byla prostě vůči katolicismu nepřátelská, třeba SOKOLOVÉ byla polovojenská organizace nacionalisticky a protikatolicky   silně  zaměřená.

V té době, hlavně  podle románů  A. Jiráska vznikla polopravdivá, nepravdivá, lživá a pomlouvačná atmosféra vůči katolické církvi a toho do důsledku využili ideologové M. - L. Jako důkaz cituji z knížky "Kupředu zpátky ni krok, Klemet Gottwald, vydalo Ministerstvo informací a osvěty 1947" : 

 "Poselství české inteligenci : Budeme pokračovat v duchu lidových a pokrokových tradic, v duchu  Havlíčka, Smetany, JIráska, Masaryka, S.K.Neumanna". Ano, Gottwald se zavazoval pokračovat v duchu Masaryka.

Samozřejmě, že marxismus-leninismus bylo náboženství, jak jste správně poznal, já bych doplnil další důkaz a to, že ještě dneska jeho vyznavači oslavují a adorují mrtvolu svého zakladatele.

Nemyslíte , že jeden milion vyznavačů idee, která je sto let pronásledována je úspěch?

Kolik je dnes vyznavačů marxisticko-leninského náboženství, které ovládalo 1/6 světa ?

0 0
možnosti
Foto

Jde o řečnické otázky, nebo se fakt ptáte? Protože váš styl je, že tady naházíte svoje teze a zdejchnete se, takže nevím, zda má cenu to po vás vůbec číst.

0 0
možnosti
Foto

Za snižováním míry vážnosti katolické církve po r. 1989 můžou církevní restituce, zejména voršilky.

2 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1468x
Zaměstnáním Okiňák, jinak youtuber, hudebník, občasný básník. Bývalý křesťan, nyní ateista, skeptik, levičák, v mnoha ohledech naivní snílek, takový ten typický pisálek, co vám tu bude vykládat planety, až budete rudí vzteky.