Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Jakou souvislost mají katolíci s protestanty v USA? Je fakt, že na ateisty se pohlíží skrz prsty v některých státech USA.

Jistě představa, že by křesťané byli nějací trhani je nesmyslná. V některých oblastech nebo dobách mohl být klid. Určitě to byli lidé z různých společenských vrstev, ale pronásledování existovalo. To je prostě historický fakt.

To že by králové byli podřízeni církvi absolutně je nesmysl. Král měl pověření od Boha vládnout v světské oblasti a církev v oblasti náboženské. Tudíž šlo o dvě paralelní autority, které spolu spolupracovali (ideální stav) a nebo často soupeřili. Státy nebyli "sekulární", protože tento pokrytecký koncept ještě neexistoval. Když si nemohl ani "uprdnout", jak tedy mohli někteří panovníci si nárokovat jmenovat biskupy což také pak dělali. Herze nikdy nebyla považována za pronásledování, pokud nešlo o sekty, které se dopouštěli vraždění.

V současné situaci USA skutečně směřuje k faktickému pronásledování, protože federální zákony se dostávají do konfliktu s náboženstvím. A už dnes platí v USA nepsané pravidlo, že ten kdo otevřeně nepodporuje LGBT menšiny (což jsou většinou křesťané) je vyhozen ze zaměstnání v médiích, armádě a nadnárodních firmách. A proč jste neuvedl příklad, kdy jedna starostka, chtěla provádět kontrolu kázání místních pastorů a kněží?

1 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1468x
Zaměstnáním Okiňák, jinak youtuber, hudebník, občasný básník. Bývalý křesťan, nyní ateista, skeptik, levičák, v mnoha ohledech naivní snílek, takový ten typický pisálek, co vám tu bude vykládat planety, až budete rudí vzteky.