Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J17o37s15e88f 62P33o73t29r

29. 4. 2014 0:23

Milý autore,

ani já nevěřím konspiračním teoriím, přesto se domnívám, že i vy jste jejich zajatcem, vzhledem k vašemu ateistickému přesvědčení, které odkazujete na vědu.

Víte třeba o tom, jak váš vzor Carl Sagan požadoval pro  sondy na Marsu noční reflektory, aby mohl pozorovat noční velká marsovská zvířata ? A vidíte, kde nic, tu nic, vůbec nic.

Pro naše fundamentální názory jsou rozhodující dvě vědy, fyzika a biologie.

Víte jaké jsou největší vědecké objevy fyziky za posledních 70 let ?. Je to teorie Velkého třesku a zjištění, že fyzikální konstanty  (je jich asi 25) jsou neuvěřitelně a nepravděpodobně jemně vyladěné, tak aby mohl existovat rozumný život. Oba dva tyto objevy jsou tisíckrát pravděpodobnější jako dílo Konstruktéra, než dílo slepé Náhody. Dokonce tak tuto myšlenku podporují, že vědci hledají úniková řešení, třeba v multiverzu.

Víte v jaké situaci je darwinismus, neodarwinismus ? Zkuste se podívat po katedrách vysokých škol a výzkumných ústavech. Tyto ú)stavy se tiše a nenápadně přejmenovávají třeba na vývojově-evoluční, epigenetické a podobně a to na základě posledních vědeckých poznatků .  To proto, že bylo zjištěno, že darwinismus je falešná teorie, která vývoj vykládala nesprávně. Zkuste se zajímat o nejnovější vědecké poznatky, vyvozujte z toho závěry a pok teprve nás poučujte.

4 2
možnosti
DR

Studuju přírodní vědy, obohaťte mne odborným článkem, který považuje darwinismus za "falešnou teorii".

2 0
možnosti
TC

Dávat víru v Boha (k čemuž se v té či oné formě hlásí většina lidstva) do jednoho pytle s konspiračními teoriemi (které vyznává pár pomatenců) je docela silné kafe. Možná ještě silnější než hození Pavla Kábrta do jednoho pytle s Bartošem a Hájkem.

Jinými slovy, ve svém "svatém ateistickém přesvědčení" mícháte hrušky s jabkama. Škoda.

3 0
možnosti
RP

Výjimečná tvrzení vyžadují výjimečné důkazy. Máte jediný přímý důkaz existence nějakého boha?

1 0
možnosti
Foto

Samo použití pojmu „konspirační teorie“ je do jisté míry problematické, protože tento termín používají především skeptici a odpůrci teorií spiknutí a přikládají mu hanlivý smysl. Označí-li mluvčí nějaké tvrzení jako „konspirační teorii“, pak tím obvykle dává najevo, že je považuje za smyšlené a nepodložené. Termín bývá tedy používán jako automatické zamítnutí tvrzení, které je považováno za směšné, nesprávné, paranoidní, neopodstatněné, bizarní či iracionální. K přitažlivosti konspiračních teorií přispívá touha po nalezení jednoduché příčiny komplikovaných a těžko vysvětlitelných událostí. (z Wikipedie)8-o Věřte nevěřte...;-)

6 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1468x
Zaměstnáním Okiňák, jinak youtuber, hudebník, občasný básník. Bývalý křesťan, nyní ateista, skeptik, levičák, v mnoha ohledech naivní snílek, takový ten typický pisálek, co vám tu bude vykládat planety, až budete rudí vzteky.