Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Označovat Hitlera za katolíka znamená pouze to, že nevíte, co je to katolík. Rozhodně to není člověk, který byl pouze pokřtěn. Je to člověk, který vyznává celoživotně křesťanské hodnoty a je praktikujícím věřícím. Těžko by mohl například prohlásit jako Hitler: "Jednou nastane doba,kdy na kazatelnách budou stát jen naprostí idioti, kteří budou kázat pro párstarých bab." Obdobných citátů lze u něj nalézt mnoho, stejně jako důkazů,že Hitler proti věřícím aktivně bojoval, pronásledoval je a chtěl jelikvidovat. Tím nechc i říci, že křesťané jsou lepší lidé než ateisté, pouze to, že neumíte zacházet s fakty.

4 0
možnosti
MK

A ještě jedna poznámka - celá ta vaše úvaha je prostě a jednoduše hloupá, protože vycházíte z toho, že křestané a ateisté spolu soupeří, kdo je lepším člověkem. Kde jste to vzal? Zkuste se zeptat třeba pana kardinála, kněží nebo skutečně praktikujících křesťanů, jestli si myslí, že křestané jsou "lepšími lidmi" ve srovnání s ateisty. Garantuji vám, že nikdo vám takovou zcestnou úvahu nepotvrdí. Řeknou vám spíše, že před Bohem jsme si všichni rovni a pouze naše činy rozhodují o kvalitě našich životů. Každý má šanci mít rád druhé, respektovat je, tolerovat je. Pokud by vám někdo tvrdil opak, bude to jen hloupý fanatik, ale i těm budiž odpuštěno. :-)

4 1
možnosti
MB

A proč tam chybí Hitler? 

Copak nebyl ateistou? Nebo ho snad historie nevnímá už tak negativně?

1 0
možnosti
MN

Jako zavilý nepřítel Rusů by dnes byl hlavním spojencem USA!

0 0
možnosti
JP

J24o68s32e33f 89P46o39t64r

12. 5. 2015 21:29

Pane Balabáne,

jako opět. Poučte se nejdřív sám a pak poučujte nás.

Hitler nebyl římský katolík, dokonce ani jiný křesťan. Hitler si vytvořil vlastní víru a to víru u Prozřetelnost, která ho měla vyvolit, aby skrz nejdokonalejší  germánskou rasu  (viz Darwin) vedl podřadné národy světa.

Správně citujete Stalina, Maa ...

Jenže i zde jste na omylu. TI lidé ve své podstatě nebyli sadisti. To byli šéfové a velekněží nové ateistické, zdůrazňuji ateistické víry, založené na vědě, zdůrazňuji na vědě. Ta víra byla tak silná, že zachvátila podstatnou většinu světa, Evropu, SSSR, Čínu, Vietnam, Koreu, Afriku, Jižní Ameriku. Jen v SSSR si při instalaci tato nová ateistická víra vyžádala na 55 miliónů obětí, a celkově  se mluví o 100 milionech obětí.

Jenže co se nestalo ?

Nová světodějná, budoucí ráj slibující ateistická víra po 60 letech vyprchala, vyšuměla, sama se rozložila a zbylo po ní jen těch 100 milionů mrtvých a KLDR a Kuba (a ta také už couvá).

A zbyli po ní také pohrobci, ti se dají poznat tak, že proti křesťanství   užívají polopravdy, nepravdy a lži, přesně takové jaké jste, pane Balabáne, uvedl ve vašem článku.

3 4
možnosti
MK

Co má společného darwin s germánskou rasou a nějakou nadřazeností?

0 0
možnosti
Foto

Všichni Bohové a všechna náboženství jsou lidským produktem.

Jde pouze o hmotný byznys církví s hloupostí věřících.

4 2
možnosti

Všechna náboženství,  produkty lidské mysli, však mají jeden ústřední zdroj. To jest skutečnost, že existuje Bůh. ;-)

1 2
možnosti
JM

J16a78n 23M51e18r51t49a

12. 5. 2015 19:13

Zaujal mě ten Kinsey - z jakého zdroje tvrzení o něm pochází? Slyšel jsem, že u nějakých dat lhal o zdroji, ale ne, že by většina jeho výzkumu byl podvod. K metodologii by asi šlo mít četné připomínky, ale to v té době k lecčemu k psychologii. O zneužívání dětí jsem četl jen ve zdrojích, které byly jasně zaujaté a nedůvěryhodné.

0 0
možnosti

Hm, je zvláštní, že u obě skupiny, "špatných lidí a skutků" jste schopen tak snadno identifikovat...Podle čeho poměřujete ? V čem máte mustr ? Špatný věřící, špatný ateista. = jeho skutky byly v rozporu s něčím. S nějakým tajemným (morálním) vzorem. ?  S jakým, ptám se ?  Někdo vraždil ? Je to špatné ? Proč ? Z logiky věci a z toho jak to píšete, by se zdálo, že onen správný vzor práva, spravedlnosti, lásky a pořádku stojí jaksi někde mimo ve ve vnějším světě, nezávislé na definici člověka... Jinak by přeci podléhal aktuální definici, tu toho papeže, či tu tam toho zapáleného evolucionisty. Třeba Mao-Ce tunga...

Kde se asi takový univerzální mustr,  tak samosebou a lehce bere, v krvežíznivém světě, samoobživlého evolučního blátíčka...

Co myslíte....?!! 

;-)

1 1
možnosti
MK

To co je špatné nebo dobré určuje společnost, nepotřebuje k tomu žádné tajemné vzory nebo vnější svět. Funguje to docela dobře i u zvířat.

0 0
možnosti

Náboženství je opium lidstva. S tím souhlasím.

0 0
možnosti
Foto

Jeden velice silně věřící známý mi kdysi vykládal cosi hlasu Božím, který prý má tak nějak na svědomí to skvělé a fajn a přínosné, například vznik Bible, nebo vnuknutí myšlenky, že homosexualismus je fuj a nakažlivý. Tak jsem mu  na to odpověděla, že ve jménu Boha a Božího hlasu dneska páchají zločiny šílenci z různých hnutí světových náboženství. No a on pak spusti dlouhý monolog o špatných a dobrých věřících, pak dokonce o špatných a dobrých vírách, no, řeknu vám, od té doby se s ním maximálně pozdravím.

6 0
možnosti
Foto

To nebyl věřící, to byl fanatik, podle všeho pouze formovaný prostředím kde vyrůstal. Podotýkám, že já jsem ateista, díky věku a také doby kterou jsem prožil. V srdci, v podvědomí cítím, že tohle ale není konec.

1 0
možnosti
LJ

U mnohých je problematické posoudit, zda byl věřící. Například Hitler je jedněmi považován za věřícího, druhými za nevěřícího. Nevím, jestli formálně vystoupil z katolické církve. Ve svých písemných či slovních projevech se této otázky nedotýkal. Ovšem neznám vše, možná mne někdo doplní. V různých obměnách však používal výrok: "Každý se musí rozhodnout, zda chce být Němcem nebo křesťanem, obojí bát nemůže."

0 0
možnosti
DR

Poslední dobou jsem přestal Vaše články číst, protože jsem získal dojem, že se na věc dokážete dívat jenom z jednoho úhlu a že ignorujete argumenty, které Vám do toho dvojrozměrného obrazu nezapadají a se kterými si nevíte rady. Takže musím ocenit tenhle článek jako sympatický. Zároveň ale doufám, že to není jenom gesto.

2 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1468x
Zaměstnáním Okiňák, jinak youtuber, hudebník, občasný básník. Bývalý křesťan, nyní ateista, skeptik, levičák, v mnoha ohledech naivní snílek, takový ten typický pisálek, co vám tu bude vykládat planety, až budete rudí vzteky.