Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KC

Lidé, kteří veřejně deklarují svou příslušnost k určité komunitě a vědomě porušují její kodex, nejsou pravověrní. To je případ počínaje chlípnými papeži až po posledního věřícího, který se hlásí k Ježíši, ale není pro něj problém pravidla tohoto náboženského reformátora porušovat. Ježíš nic nemorálního neučil a pokud se k němu hlásím, ale zásady jeho systému porušuji, nejsem křesťan, ale pokrytec a to až do doby, kdy projevím upřímnou lítost, uvědomím si své pochybení a Ježíše přijmu nejen rozumem, ale i srdcem. Stejně je to u jakékoliv jiné komunity, která vyznává určitá pravidla. Toto všechno je jen důkazem, že velká část lidí k něčemu se hlásících, ale pravidla své víry neplní či vědomě porušují, jsou odpadlíci, křesťany, ateisty či kohokoliv jiného nevyjímaje.

1 0
možnosti
PK

P63a90v49e92l 40K14u19r13a48l

12. 5. 2015 16:16

to by se ovšem musela dané komunita shodnout na nějakém exaktním a neporušitelném kodexu.

Ježíš neučil nic morálního, ani neučil nic nemorálního...

"morální" chování je pro skupinu jakékoliv chování které vede k jejímu dlouhodobému přežití (nad rámec generace dá se říct)

2 0
možnosti
EP

Ateismus ovšem není ani náboženství, ani ideologie ale jen odpor vůči nim. Navíc není důležité, jakou ideologii vyznává zločinec, ale jménem jaké ideologie páchá konkrétní zločin.

5 1
možnosti
Foto

A k tomu se všechny ideologie výborně hodí. Proto také byly vymyšleny, aby bylo čím naše neblahé skutky ospravedlňovat.

7 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1468x
Zaměstnáním Okiňák, jinak youtuber, hudebník, občasný básník. Bývalý křesťan, nyní ateista, skeptik, levičák, v mnoha ohledech naivní snílek, takový ten typický pisálek, co vám tu bude vykládat planety, až budete rudí vzteky.