Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ohledně Týru souhlasím s uvedeným FB příspěvkem. Vytknu Vám jinou nepřesnost. Píšete, že Nabukadnesar II. nikdy Egypt nedobyl. I v cs.wikipedie můžete najít, že kolem roku 567 p. n. l. vyplenil přes polovinu Egypta. To Vám nestačí, Vy puntičkáři ;-) ?

Postupně se naplňující proroctví jsou v Bibli běžná, jako když se z dálky díváte na horské hřbety a vzdálenost jednotlivých vrcholků je zkreslena. Krásným příkladem je Izajášovo proroctví z počátku vlády krále Achaza ( 735 p. n. l. ). V 7,14 předpovídá, že panna porodí syn nazvaného Immanuel. Což se stalo po více než sedmi stoletích narozením Ježíšovým, jak potvrzuje Mt 1,23. A v Izaiáši 8,1-4 je předpovězen syn " Rychle za kořistí spěchá lupič", který byl počat přirozeným způsobem ihned. V roce 732 p. n. l., kdy asyrský král dobyl Damašek a část Izraele, mu byli asi 2 roky.

0 0
možnosti
Foto

Pane kolego, píšete: Vy, kteří se zaklínáte Biblí, smiřte se jednou pro vždy se skutečností. Ezechiel prorokoval, že Týr bude vyhlazen z povrchu zemského. To se nestalo, Týr existuje dodnes. Proroctví se nesplnilo.

To mně nevadí, v každém případě mně to víru v Boha nevezme... Přesto za článek díky, je vypracován s pečlivostí. Doufám, že nebude nikdy existovat doba, kdy ať už věřící křesťan nebo nevěřící ateista budu za svůj postoj (jeden nebo druhý) perzekuování...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS