Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dějiny křesťanství, jak je vidět, vám říkají nic Rv

0 1
možnosti
Foto

Kdybyste nepoužíval to, vypůjčím si váš výraz, tupanské označování "sluníčka", asi bych s vámi souhlasil úplně.

0 0
možnosti

Také tu na blogu občas působí jeden velice zapálený muslimobijec,bývalý muslim a autor knihy Islám a islamismus v České republice, bývalý redaktor židovského webu Shekel.cz, analytik Da Vinci Prague Institute o.s. Od roku 1998 do roku 2010 spolupracovník předsedy českých muslimů Muneeba Hasana Alrawiho, do roku 2012 člen Muslimské obce v Brně, absolvent poutě do Mekky, vzdělávacích kurzů o islámu saúdskoarabské World Assembly of Muslim Youth, absolvent studijního pobytu v USA The International Visitor Leadership Program (2010).

Párkrát jsem se přemohl a jeho výpotky jsem přečetl, ale i když nejsem příznivec tohoto a vlastně žádného náboženství, tohle bylo velice silné kafe. Tolik nenávisti, který tento konvertita ve svých výplodech šíří je už za hranou. A to prosím podotýkám, že ke sluníčkářům mám opravdu daleko.

Ukázka toho, jak může přemíra náboženství pokřivit osobnost člověka.

1 0
možnosti

J13o68s25e42f 21P76o27t97r

6. 3. 2016 2:27

Znovu vám, pane Balabáne, jako křesťanobijci musím připomenout, ( bez ohledu na obsah tohoto článku) že vaše názory na svět nejsou reálné, že se zakládají na falešných, neomarxistických představách o vývoji, tedy, že některé myšlenky jsou více vyvinuté (tím samozřejmě nemyslím 17 leté slečny), zatímco jiné méně.

Lidé jsou ve svojí lidské podstatě agresívní = zlí, vedli a vedou války od prvotně pospolné společnosti až k moderním průmyslovým státům.

Jediné, co je může v jejich agresivitě usměrnit, a to nahoru i dolu, je jejich světový názor, ideologie, náboženství.

Dám vám několik příkladů takových ideologií :

reálný ateistický socialismus : budeš nenávidět a ničit všechny, kdo nejsou tvé třídy a mají transcendentní představy, ( 55 milionů mrtvých v SSSR)

nacionální socialismus : budeš nenávidět a ničit všechny, kdo nejsou tvé krve, nepocházejí z tvé půdy a neuznávají tvého vůdce ( na 70 milionů mrtvých)

islám : budeš nenávidět a ničit všechny, kdo nejsou tvého vyznání

křesťanství : budeš milovat všechny své bližní ( tedy i ty, kdo nevyznávají tvé myšlenky). To, že se ideály křesťanství již 2000 se tápavě prosazují, za ne nemohou ty ideály, ale agresívní povaha lidí.

To by si měli všichni lidé, včetně vás, pane Balabáne, zapamatovat !

3 1
možnosti
Foto

Opravím vám jednu menší chybu ve vašem traktátku:

křesťanství: budeš milovat všechny své bližní, ale budeš nenávidět jejich hřích. Budeš se je snažit napravit třeba i násilím a když se nepodvolí, ať zemřou - inkvizice, křížové výpravy, čarodějnické procesy, potírání herezí, náboženské války, likvidace kultur a democida původních obyvatel Ameriky a Austrálie, když už teda počítáme ty mrtvoly.

Takže ne, vaše teze je mylná, křesťanství mezi ideologiemi, které, jak tvrdíte mají usměnit člověka v jeho agresivitě nepředstavuje žádnou výjimku.

0 2
možnosti
Foto

„Bývalý pravoslavný kněz Stalin“ nebyl nikdy knězem. To jsou paradoxy, Vaňku...

3 0
možnosti

Nesuďme prvoplánově člověka - muslimy, dejme vedle sebe islám, jeho neměnnou ideologii a LZPaS. To je systémové. Jde to dohromady? Každý člověk s průměrnou logikou, natož analytik musí říci, že nejde.

Už jsem ta napsal: nevyčítám muslimům, že jsou muslimové, ale je zřejmé, že v Evropě, se zákony právě postavené na LZPaS, nemají co pohledávat.

5 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1468x
Zaměstnáním Okiňák, jinak youtuber, hudebník, občasný básník. Bývalý křesťan, nyní ateista, skeptik, levičák, v mnoha ohledech naivní snílek, takový ten typický pisálek, co vám tu bude vykládat planety, až budete rudí vzteky.