Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

R^Dobrý den, pane Balabáne. Nedejte se, prosím pěkně, odradit nebo otrávit. Píšete vcelku nezaujatě a věcně, také se vyjadřujete hodně přesně. Myslím, že fandové nezodpovědně žijící v závislosti na rozmanitých vírách, závislí na různých bohyních, bozích, bůžcích, kultech či božstvech, které pro ně jiní lidé stvořili - nemají důvod Vás míti rádi.

Vynikající knihu Vašeho otce Jana - Možná,že odcházíme - jsem získal v roce 2004 - cena roku Mag. Litera. Články Vašeho dědečka Milana, teologa jsou také podle mne také dobře napsány.

Zdá se, že dovedete věci OK pojmenovat, definovat a umíte opravdu otevřít čtenářům oči i obzory. Lidi žijící podle jakýchkoliv náboženských představ - tzv. věřící ve svou víru, v dogma, prožívající trvalejší extatické vytržení či fundamentalismus , těm samozřejmě a jistě jenom jejich víru prohloubíte, funguje to takto a ne jinak, podobně to funguje také u komerční esoteriky, komerční spirituality. K smíchu to samozřejmě není ale vůbec. Budeme li být ochotni nebo snad dokonce i schopni žít nekriticky mimo faktickou realitu, může to vést možná až ke kolapsům kultur a civilisací. No, a moc Vás zdravím, pokračujte, prosím, dál, máte opravdu talent, nejsou to ty běžné ateistické texty, které se sem tam objevují, vypadá to tak, že opravdu velmi rozumíte tomu, co píšete. S úctou Jarda Kudláček, Frýdek-Místek 25.4. 2016.

0 0
možnosti
Foto

P13e93t60r 83O71m16e89l14k59a

15. 4. 2016 10:58

Dobře napsáno R^

0 0
možnosti
OP

R^ Dovolím si doplnit. Domnívám se, že smyslem diskuse není někoho přesvědčit, ale zasadit červíka pochybnosti. Dát protistraně šanci nahlížet na věc jinak, než jak byl doposud zvyklý. Je jeho věcí, zda ten podnět sám v sobě rozvine hned, zítra, za rok, za 50 let nebo nikdy. Vůbec si nemyslím, že jste prohrál, když máte teď na sebe oprávněný vztek. Už to totiž vícekráte neuděláte :-)

0 0
možnosti
DR

Taková sebereflexe se dneska moc nevidí. R^

0 0
možnosti
JR

J98a39n 66R72á64ž

14. 4. 2016 19:36

Máte pravdu, když v posledním odstavci píšete, že každý by si měl rozmyslet, zda argumenty a způsob vyjadřování daného člověka stojí zato, ztrácet s ním čas.

Dodržování této zásady by hodně zředilo diskuzi pod články mnohých bloggerů i vzájemnou diskuzi mezi diskutéry..

1 0
možnosti
JP

Myslím, mladý muži, že to není všechno. Chybí ještě omluva a žádost o její přijetí. Toto by udělal chlap, který uznal svojí chybu.

1 1
možnosti
DR

Za tímhle komentářem cítím jakousi škodolibou potřebu druhého ponížit. Jestli chcete moralizovat a říkat, co by udělal chlap, tak se zamyslete, jestli by chlap vznesl takovýhle požadavek.

0 0
možnosti
ZH

Myslím, že je důležité umět diskusi včas ukončit, nebo prostě vycouvat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1468x
Zaměstnáním Okiňák, jinak youtuber, hudebník, občasný básník. Bývalý křesťan, nyní ateista, skeptik, levičák, v mnoha ohledech naivní snílek, takový ten typický pisálek, co vám tu bude vykládat planety, až budete rudí vzteky.