Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

...Místo desátku rád budu odvádět padesátek státu na obživu cikánů a korupčníků, zlodějů a podobné havěti.

5 3
možnosti
Foto

jen drobnost předpokládám,že myslíte 50%, padesátek je 2%;-)

Ale plný souhlasR^

4 0
možnosti
Foto

Autore vy jste absolutně vedle očividně nic o tématu nevíte-hodnotíte bibli ačkoli ji neznáte,hodnotíte křes´tanstvo ačkoliv ho neznáte a hodnotíte Husa ačkoliv neznáte jeho učení

1/ Bible se skládá ze starého a nového zákona-oba jsou pro křesťany platné

http://cs.wikipedia.org/wiki/Bible

2/ katolická církev / i jiné / měly ve sředověku úkoly duchovní, ale i světské-matriky, oddávání, charita......z tohoto pohledu-desátek=dań

3/ Vyčítáte církvi duševní moc nad člověkem-přitom levičáci si uzurpují moc duševní i fyzickou

4/ Hus nehlásal zavržení církve ani ateismus-hlásal změnu v církvi a hlavně se jeho učení chytli lidi kteří provedli povstání proti vrchnosti-nejen proti církvi 5..................... A největší "perlu" jste dal hned na úvod "Český antiklerikální postoj není věc, kterou by lidé v této zemi zastávali jenom tak ze srandy. Je to postoj, který má své opodstatnění a který vznikl z poměrně snadno dohledatelných příčin." Zapoměl jste dodat že ty příčiny jsou levičácké / komunistické/ represe a vymývání mozků /na vás je to vidět perfektně/

9 8
možnosti
JC

Myslím si, pane Polický, že "Český antiklerikální postoj ..." byl tady mnohem dřív, než tady vládli komunisté.

6 1
možnosti
JC

R^ Brilantně, excelentně napsáno!! Karma obrovská.

4 7
možnosti
Foto

Jste, kolego blogere, úplně přesně ten typ, který bude ještě několik let psát podobné články, dokonce věřím, že svou zášť vůči církvi myslíte opravdově. Posléze shledáte, že Vás společnost a její "free" podoba tak úplně neuspokojuje a začnete hledat cosi jiného. S některými body Vašeho článku souhlasím, zejména o církvi středověké, která jaksi nevěděla, co se sebou počít.

Nicméně 21. století je z hlediska duchovního úplně někde jinde. Jak si vysvětlujete, že tolik lidí hledá spiritualitu, jak je možné, že tomu "tmáři" Halíkovi naslouchá v neděli večer narvaný kostel, plný studentů.

Nikdo Vás dnes - naštěstí - nenutí věřit, nikdo Vám nevnucuje jakékoli náboženské úkony, s kterými nesouhlasíte. Dle mého je to ideální poloha církve /ať je jakékoli denominace/, poloha, která přináší v mnohých věcech vysvětlení hledajícím.

Slečna Sulovská má - stejně jako Vy - originální pohled na některé věci. V jistém smyslu jste na stejné úrovni, jen na opačných pólech. Netřeba do ní bušit.

8 5
možnosti

Tak Halíkovi naslouchá v neděli večer narvaný kostel,plný studentů, ze stejných důvodů jako miliony televizních divaků sledují ve stejný čas svůj oblibený TV pořad. Nic více za tím nehledejte.

6 6
možnosti
JM

R^ Naprosto perfektní, karma!

4 7
možnosti
JL

Taky bych chtěl platit desetiprocentní daň. A jestli si chcete uzurpovat právo na pravdu a správný názor, tak bych řekl, že Váš článek je hodně účelový. Prostě to píšete tak, jak chcete, ale s ověřením svých tvrzení si hlavu nelámete.

10 4
možnosti
Foto

To jste se rozepsal ! Jen dvě připomínky.

a/ odluka církve od státu po restitucích nastane a tudíž nebudete nucen dál sponzorovat b/ křesťanství (nejen) je jediná ideologie , která tak říkajíc přetrvala věky. Trvá už 2000

    let. V podobných časových kategoriích se pohybují další - islám , budhismus atd. Ten

    plešatý (VIL) i ti fousatí (KM +BE) jsou už nyní zapomínáni a za pár let o nich nebude  

    potuchy a křesťanství bude fungovat dále.

Podotýkám, jsem katolík , leč abych tak řekl vlažný.:-)

7 3
možnosti

Kolik je dvouprocentní úrok ze 135 miliard, řekl bych že to je ekvivaletní s tou částkou, jakou jsou teď dotovány církve ze státního rozpočtu. Jinak řečeno, pouze se mění forma toho státního sponzorování.

5 5
možnosti
Foto

Tomu rikam vyborne napsany clanek. Ale se Sulovou neuspejete. Je radikal   a VY ZUSTANETE JEN BLB. Karma pro vas.R^

7 5
možnosti
Foto

proč blb, je to stejnej rdikál jko Sulovská, jen na opačným pólu...

0 2
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1468x
Zaměstnáním Okiňák, jinak youtuber, hudebník, občasný básník. Bývalý křesťan, nyní ateista, skeptik, levičák, v mnoha ohledech naivní snílek, takový ten typický pisálek, co vám tu bude vykládat planety, až budete rudí vzteky.