Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

zajímavý náhled. líbí se mi

0 0
možnosti
AS

A53d30a96m 96S61t31a98v47a

17. 10. 2014 8:39

Mladý muž, promiňte, nicméně:  ta doba bolševické totality nebyla jen psí,  i tehdy byla doslova a právě  především vlčí.

0 0
možnosti
Foto

Myslíte, že tehdy byl člověk člověku vlkem? Mně se ale líbilo uspořádání vlčí smečky. Každý vlk se musí chovat tak, aby byl smečce přínosem. Vlka povalujícího se celý den by smečka nesnesla. Všichni mladí loví a ti, kteří už nemohou, aspoň hlídají vlčata.

0 5
možnosti
Foto

Kdyby vše bylo zadarmo, tak by bylo všeho dost, protože by nikdo nepociťoval nutnost akumulovat bohatství v podobě pozičních statků.

K té kávě: Za komunistů a nějaký ten pátek po té sametové revoluci existoval předpis, že musí být označeno procentní složení arabiky a robusty. T odpadlo, takže já nevím, jaký šmejd dnes pijeme. Tehdy po r. 1989 začali turisti vozit z Rakouska levnou kávu, pokud jí kdokoliv pil, musel zjistit, že Rakušané nutné mají nižší životní úroveň než Češi, jinak by nebyli schopni rakouští obchodníci na trhu schopni vůbec nabízet něco takového.

Také vím, že jsem pil vždy arabiku.

0 0
možnosti
Foto

Autor článku odkudsi převzal, že býval k mání jediný druh kávy. Není to pravda; měli jsme standard, což byla tenkrát nejpodřadnější káva, a pak více druhů káv výběrových, normálně k mání. Jinak, co se sem vozilo ze Západu, i před rokem 1989, nebylo nutně lepší. V krásných obalech, ale obsah se s naší kvalitou nedal srovnat - například běžné čokolády. Oni byli dobří v obalech, my v obsahu ;-)

3 4
možnosti
MD

Vse co je 'zivotem' prepocitano na koruny. Neni vic co dodavat.

0 0
možnosti
Foto

Jsem už trochu starší, takže když vidím špatnosti dneška, taky srovnávám, jinak to nejde. Dnes, pane autore, natahuje ruku ke státu daleko více lidí než dříve. Co se týče podnikání, tak nějaké služby a ten drobný prodej jako Vy jsme provozovali také, jen se to nejmenovalo "podnikání" a neplatili jsme z něho státu či obci tak velké peníze. A na druhé straně, takové podnikání, kdy se zprivatizovaly velké podniky a rejžuje z toho jen malá skupina lidí, to se ani podnikáním nazvat nedá. Přeji hezký den a více nadhledu ;-)

2 5
možnosti
Foto

To je sice všechno hezké, ale chápete, že ten člověk při pohledu na ceduli s nápisem espresso 35, capuccimo 40, slovy "Zlatí komunisti"? Není to tak trochu přepjatá reakce? Ano, je to více, než kolik stojí recept u doktora, může za to mít dva sáčky té vysmrádlé jihlavanky apod. Ale sakra, jak to souvisí s komoušema? Že jako, taková nehoráznost by se za nich nemohla stát? Ale dyť se běžně děla, akorát ta čísla byla opticky menší :-D

5 0
možnosti
Foto

K18a51r51e32l 80M65á25d68l79e

17. 10. 2014 0:41

Pane autore, ironizujete ty, kteří říkají "zlatí komunisti". Nebudu podrobně rozebírat již mnou dříve napsané, že jsem "u nich" nikdy nebyl a "oni" mi valchovali hřbet obuškama o Palachově týdnu skoro rok před plyšáckou revolucí. Jen tolik, že velké procento rodin šlo s kvalitou života podstatně dolů. Myslím tím běžné rodiny, ve kterých neměl nikdo ambice stát se podnikatelem, jen chtěly mít možnost zajet si bez nějaké šikany kamkoliv do světa, pro mnohé z nás bylo důležité koupit si oblíbenou muziku či četbu v krámě a neplatit za ni překupníkům na pololegálních burzách. Ono stačí vzpomenout si na Vaškovo projev "Budou vás strašit nezaměstnaností..."

2 8
možnosti

I21v57o 89Ž52á29č29e98k

17. 10. 2014 1:51

To je zvláštní, já ve svém okolí neznám nikoho, jehož kvalita života šla dolů. Pravda, nekamarádím s bezdomovci, ale jinak se znám s lidmi různého věku a z různých společenských vrstev.

14 0
možnosti
PM

P82a28v43e81l 52M91a37c80h

17. 10. 2014 0:34

Vubec si nemyslim, ze clanek je blabol................mozna pro nekoho, kdo ma stejne nazory jako ten potencionalni zakaznik, ktery si to kafe nekoupil. Pan si to kafe nekoupil, protoze byl takovy hlupak, ze si ani v hlave neumel spocitat kolik to kafe prepocitano na stare koruny skutecne stoji. Takovych lidi kteri stale fnukaji jsem uz videl hodne a vsichni jsou stejni. Neumi ani pocitat. Proste jsou to imbecilove.

15 0
možnosti
Foto

Ono to je relativní, kafe pro toho pána mohlo být drahé, protože za komunistů bylo pouze to kafe, dnes si kafe konkuruje s tisíci dalšími možnostmi, jak ty penízky utratit. Bylo by tedy podívné, kdyby cena kafe nešla dolů.

1 0
možnosti
Foto

Ani se nedivím, že zde není žádný příspěvek do diskuze ! Článek je neskutečný blábol.

0 11
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1468x
Zaměstnáním Okiňák, jinak youtuber, hudebník, občasný básník. Bývalý křesťan, nyní ateista, skeptik, levičák, v mnoha ohledech naivní snílek, takový ten typický pisálek, co vám tu bude vykládat planety, až budete rudí vzteky.