Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bod a) vysvětluje vcelku jasně a stručně, že "ateista" je v podstatě zbytečný pojem. Tím pádem jsou v článku víceméně zbytečné i body b) až d). :-)

0 0
možnosti

Odpovídáte si na otázku, zda je Ježíš jediným spasitelem celého lidstva. Žádný jiný člověk a Bůh neobětoval svůj život za všechny i nehodné lidi. Podle mého poznání o Budhismu oni v jednoho Boha nevěří, je to náboženství bez osobního boha. V muslimském Koránu je poslání o vraždění věřících v Trojjediného, podle toho je to falešné náboženství. Pravda je jen jediná. Já ji nevlastním, a možná ji svým psaním spíš zatemňuji. Ale věřím v pravé Světlo, které osvěcuje každého člověka přicházejícího na tento svět. Je skryto v každém člověku od ubohosti umírajících hladem po ubohost boháčů, kteří se užírají ve své pýše. Zákon byl dán skrze Mojžíše, milost a pravda přišla skrze Ježíše Krista.  Boha nikdo nikdy neviděl; jednorozený Syn, jenž je v lůně Otcově, ten to zjevil.

0 0
možnosti

Ateismus mám z historie spojený s nenávistí ke křeťanství. Dnešek jsem dřív považoval za novou pokrokovou dobu. Jenže z hlediska pronásledování dnes hyne každý rok více než 100000 křesťanů - nejčastěji rukou marxistů a muslimů, což je nejvíc v historii. Morálka která nemá oporu v neměnném zjeveném Božím zákoně způsobuje rozvrat společnosti. Tato bezbožecká společnost vymírá pro nedostatek lásky k životu. Otroci jsou skryti v sexturismu i jinde, a nadnárodní společnosti si mohou se světem zahrávat jak chtějí.

V rozvinuté katolické společnosti tomu tak nebylo. Ani panovník se nemohl rozvést - jednat nezákonně, dělat si co chtěl. Pan bloger se zříká protikřesťanských bezvěrců a řadí je k věřícím v dogmata. Já jako poslední křesťan se jich také zříkám, nemají s pravou vírou v Boha nic společného. Po židech fašismu byli nejnebezpečnější křesťané, svobodní lidé s pevnými zásadami. Zahynulo jich v koncentrácích víc než židů.

Arogantnost ateistů spočívá v jejich omylu o hlouposti věřících křesťanů. Posmíváte se tomu, čemu nerozumíte, třeba modlení babek v kostele. A ony přitom mohou žít podle

svého nejlepšího poznání, mají rády a pomáhají všem lidem - jako náš nebeský Otec. Vědci pátrají ve svých oborech třeba v pokusech s myšima. Teologové pozorují zjevené pravdy, Boha si nemohou položit na stůl a rozpitvat, o něm poznávají jen to, co on jim o sobě odhalí. Horší jsou současná "vědecká" dogmata, kdy hypotézy zahlédnuté fantazií jsou vyhlášeny za např."vědecký ateizmus", nebo "homosexuálem od narození" nebo "vyvinuli jsme se z opice". Těžko se Vám dnes hledá ve vylhaném "vědeckém" balastu pravda o životě a Bohu, který se v Kristu lidem zjevil - dal poznat svou vůli a lásku k lidem.

1 1
možnosti

Tyhle kecy jsou dobre tak nekam na kazani stejne poblouznenych ovecek. Jinak to neni nic jineho nez prazdne placani bez niceho.

0 1
možnosti
Foto

já to cítím velmi podobně....dobře podáno bez despektu a urážek věřících...cenímR^

4 0
možnosti

Rozumné sú v článku len tie 4 nadpisy. ;-D

Inak je to také mlátenie prázdnej slamy.

0 0
možnosti

P13e23t26r 81H14á12l41a

15. 9. 2014 7:46

Vždycky mě fascinovalo, jak lidé, kteří se chovají správně jen z obavy, že je někdo pozoruje a nakonec rozsoudí, tvrdí, že ti, co se správně chovají prostě proto, že jim to správné připadá, jsou nemorální.

4 1
možnosti

To je ale omyl. Věřící se chová morálně proto, že přijal ten kodex a uznal ho dobrýnm. Dodržuje ho taky proto, aby boha-otce svým chováním nezklamal, nezarmoutil.

1 0
možnosti

Já netvrdím, že ateisté jsou komunisti, ale mocně čerpají z komunistické propagandy - jak fakta, tak argumenty...;-)

3 4
možnosti

R11o58m13a42n 31F63i89š40e49r

14. 9. 2014 23:42

...tak a teď ta fakta a argumenty.

4 1
možnosti

P91a39v25e75l 79K79u43r61a30l

14. 9. 2014 21:26

https://www.youtube.com/watch?v=F-9RyHmjK-4

Existenci takového Thora jsem velmi dobře ochoten připustit :D

Tak jako tak- já jsem ochoten připustit existenci čehokoli, ale jenom proto že připouštím že něco může existovat tak to apriori neznamená že daná věc existuje.

Nemluvě o tom že nemám jediný důvod předpokládat její existenci pokud nemám ani náznak jakéhokoli kvantifikovatelného působení na vesmír jak ho pozoruji tak, ikdyž by náhodou daná entita existovala, neovlivňuje můj život. 

V principu... Věřit v boha mi přijde jako stupidní ztráta mého času, vzhledem k tomu že jeho existenci není mé tělo schopno pozorovat nemá vliv na můj život. Proto je jeho existence pro mne irelevantní. Tak jako tak - že si nějací lidi vymysleli pravidla a zvyky a ohánějí se "bohem" (ať kterýmkoliv)

2 1
možnosti

Kvantifikovaný? Máte taky nějaký náznak kvantifikovaného působení umění na lidi? Usuzujete z toho, že umění neexistuje?

1 1
možnosti

Ateismus má mnoho podob a dá se paušalizovat ještě hůře než teismus, tedy náboženství. Můžou to být lidé, kterým je jedno zda nějaký Bůh je nebo není, protože mají dost svých pozemských starostí. Můžou to být fanatici s pěnou u úst, kteří vidí víru ve vyšší moc jako ohrožení své existence a chtějí všechny věřící potírat ohněm i mečem. Můžou to být i mladí lidé rebelující proti způsobu života jejich otců.

Ateismus dokáže produkovat fanatiky stejně dobře jako náboženství, jen postrádá brzdu v podobě nejvyšší morální autority. Víra znamená, že člověk dodržuje jistý kodex. Může tam docházet k jistým excesům, kodexy se mohou od sebe lišit, ale ta společnost má jistý řád, je předvídatelná. Ateismus znamená, že morální kodex si určuje každý sám, což často vede k chaosu.

3 1
možnosti

Nesouhlasím s tím, že pouze víra znamená, že má v sobě člověk nějaký kodex. 

Já jako nevěřící i určitě mnoho dalších se prostě chováme tak, jak bychom chtěli aby se okolí chovalo k nám. Stejně jako zodpovědnost za to co činím. 

A věřící společnost nemá žádný jistý řád neboť i v této společnosti, jako v každé jiné, prostě k těm excesům bude docházet.

3 0
možnosti
Foto

Perfektní rozbor, pane autore, smekám. Nedávno se zde vyskytl článek o bohu jako o obchodu, taktéž dobrý.

4 2
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1468x
Zaměstnáním Okiňák, jinak youtuber, hudebník, občasný básník. Bývalý křesťan, nyní ateista, skeptik, levičák, v mnoha ohledech naivní snílek, takový ten typický pisálek, co vám tu bude vykládat planety, až budete rudí vzteky.